Gunnar Tagmose er uddannet violinist fra Vestjysk Musikkonservatorium. Senere studier i Rom. Straks efter konservatorieuddannelsen blev han ansat i Odense Byorkester. Efter 5 år her tog han til København, hvor han efter et års kontrakt i Det Kongelige Kapel fik stilling i Radiosymfoniorkestret. Her var han i 40 år - deraf de 30 som koncertmester. I en 3-årig orlovsperiode var han kunstnerisk leder og dirigent for Vestjysk Symfoniorkester og docent ved Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg.

I hele sit professionelle liv har Gunnar Tagmose ofte været solist i violinlitteraturens store værker og spillet overalt i landet. Som kammermusiker har han i mere end 20 år dyrket et intenst triosamarbejde med Georg Vasarhélyi og Bertel Søeborg Ohlsen. Senere fortsattes triospillet i ensemblet Tre Musici. Som kammermusiker har han (udover i Danmark incl. Færøerne) spillet i: USA, Norge, Sverige, Italien, Tyskland, Polen, Estland, Letland og Litauen.

Ved siden af sit eget spil har Gunnar Tagmose lagt vægt på undervisning, direktion og instruktion af større og mindre ensembler. Det første har både konservatorier og mange privatelever nydt godt af. Som dirigent og instruktør har han arbejdet både med professionelle orkestre, konservatoriestuderende - (i mange år Det Unge Danske Kammerorkester) - og amatører.