Arco - Dirigent - Henrik Brendstrup
 
 
  

Cellisten Henrik Brendstrup er født i Danmark og etableret som en af landets fremtrædende og alsidige musikere. Han studerede på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtsson, samt i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum.

Henrik Brendstrup konkurrerede sig tidligt til en plads i Det Kgl. Kapel for senere at blive medlem af Chamber Orchestra of Europe, som han siden har turneret verden rundt med.

Som solist og kammermusiker har han optrådt over hele Europa og er en tilbagevendende gæst ved vigtige internationale kammermusikfestivaler. Som cellist i flere ledende ensembler som Den danske Kvartet, Copenhagen Classic, og Gefion trioen har han præget den danske kammermusikscene gennem mange år.

Hans omfattende cd-produktion spænder repertoiremæssigt vidt, fra Beethoven over Chopin og Lizst til Sofia Gubaidulina, og den har indbragt ham flere internationale musikpriser. Sammen med pianisten Marie Rørbech har Henrik Brendstrup indspillet en anmelderrost dobbelt-cd med Beethovens samlede værker for cello og klaver. Desuden har de to optrådt over hele landet - bl.a. i Tivolis Koncertsal med denne komplette Beethoven-cyklus.

Som engageret fortolker af vor tids musik har Henrik Brendstrup uropført en lang række værker, og arbejdet tæt sammen med store danske komponister som Anders Nordentoft, Ib Nørholm og Poul Ruders.

Hans pædagogiske virke har ligeledes været højt prioriteret først som underviser ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og nu som professor ved det Jyske Musikkonservatorium i Århus.