Arco - Dirigent - Marianne Granvig
 
 
  

Marianne Granvig er uddannet som violinist i København hos Ejvin Andersen og Gunnar Tagmose, i Cardiff hos professor Alfredo Wang samt hos professor Endre Gertler på Det Kgl. Belgiske Musikkonservatorium i Bruxelles, hvor hun afsluttede sine studier med 1er Prix med udmærkelse i violin og kammermusik.

Hun har været ansat som violinist i Aarhus Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble og i Odense Symfoniorkester, hvor hun i 13 år var solospiller i førsteviolingruppen. Som kammermusiker og solist har Marianne givet utallige koncerter i ind- og udland med et repertoire, der rækker fra barok til vore dages musik heriblandt flere uropførelser. Hun har været solist i violinkoncerter af Alban Berg, Paul Hindemith, Kurt Weill, Alfred Schnittke m.fl. og har igennem sin karriere spillet det meste af det klassisk-romantisk kammermusikrepertoire.

Som docent i violin og kammermusik på Syddansk Musikkonservatorium har Marianne Granvig uddannet en række af landets professionelle violinister og violinpædagoger. Hun virker desuden som strygerinstruktør og dirigent ved utallige kurser og stævner, bl.a. ved Askov-stævnerne og på Dansk Kammermusik Forbunds kurser.

I sin karriere har Marianne Granvig kombineret sit udøvende og pædagogiske virke med betydelige administrative opgaver. Hun var i mange år leder af Den Internationale Carl Nielsen Musikkonkurrence & Festival i Odense. I 18 år stod hun i spidsen for den Genève-baserede World Federation of International Music Competitions og var 2013-15 vicerektor ved Syddansk Musikkonservatorium.

Marianne Granvig oprettede i 2016 GRANVIG ARTISTS, et musikagentur med speciale i klassisk kammermusik.